Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

A mindenes konvertáló - MediaCoder

2009.09.21. 12:03 Prím Letöltés

Ingyenes, magyar nyelvű program, mellyel több féle formátumba konvertálhatunk, csökkenthetjük média fájljaink méretét és sérült állományok dekódolására is képessé válunk. A szoftverhez nem kell külön kodekeket telepíteni, használata egyszerű.

Mikor média fájljainkat szeretnénk átalakítani, akár másik formátumba, akár kisebb méretűvé, akkor szemben találjuk magunkat azzal a problémával, hogy megfelelő programot találni erre a célra nem mindig olyan egyszerű. Valamilyen keresőbe beírva az érintett formátumokat vagy egy szoftvergyűjtő helyen keresgélve általában több shareware cucc között megtalálhatjuk a számunkra megfelelő alkalmazást. Eddig minden szép és jó. Aztán újra át kell alakítanunk valamit, és szembesülhetünk azzal, hogy a korábban nagy műgonddal kikeresett konvertáló programunknak lejárt a próbaideje, vagy egyszerűen csak 3 formátumot kezel, mondjuk azokat üzembiztosan. És akkor következik az újbóli keresgélés, próbálgatás, örömtüzek gyújtása procedúra, amit természetesen pár hónap múlva újabb követ. 

Persze ezt az egész herce-hurcát meg lehet úszni egy komplex programmal, ami a funkciók és formátumok nagy részét lefedi, 15 nap után is hajlandó mozgásba  lendülni és nem veszik el az ember a gombok között. Már csak az a kérdés, hogy a MediaCoder mennyire elégíti ezeket az igényeket.

Nézzük először a nyers adatokat. A kezelt formátumok a következőek:

(A csillagozott formátumok csak input fájlként használhatóak.)

Ebből a felsorolásból úgy tűnik, hogy a formátumok mellé egy pipát tehetünk, következzen a mennyibe-fáj-ez-nekem kérdéskör. A program ingyenes, de a fejlesztőknek is meg kell élniük valamiből, ezért néha pop-upokkal szórakoztat minket a MediaCoder és emellett természetesen van Premium változat is egy kisebb pénzmagért cserébe. Itt mindenki felszisszenhet, hiszen az ilyen típusú termékszegmentáció általában abból áll, hogy az alap tulajdonságok vannak a free változatban, míg ropogós dollárokért kapjuk csak meg a frankó feature-öket. Szerencsére ez most nincsen így, a Premium változat előnye, hogy egyszerre nagyobb mennyiségű fájlt is át tud konvertálni és a fejlesztésnél, bugfixnél ez a változat illetve ennek felhasználói élveznek prioritást. Valószínűleg nem sokan fogják magukat szíven szúrni, ha pont ezek a dolgok hiányoznak az ingyenes változatból, szóval úgy tűnik, hogy ilyen szempontból is jól vizsgázik a MediaCoder.

Akkor már csak a használat maradt hátra, ami ha elég kesze-kusza, vetekedhet bármilyen svájci bicskával a program, bele fog törni a egérbe. A szoftver magyar nyelven is használható, legalább annyival előrébb vagyunk, hogy értjük, hogy mi nem megy.

Nézzük, hogy is fest a konvertálás. Miután bepakoltuk az átalakítani kívánt fájlokat, utána a képernyő alján lévő fül rengetegre kéne koncentrálnunk, ami valljuk be, nem kicsit elrettentő. Amúgy kicsit barátkozva vele már nem olyan súlyos a helyzet, de minek terhelnénk a szürkeállományunkat, ha a programhoz adtak beállítás varázslót is. Ez szépen végigvezet minket az egyes beállításokon, ha valaminek nem tiszta a szerepe, akkor van magyarázó szöveg is. Kívánhat többet az ember? Igen, ugyanis a varázsló már angolul beszél, szóval a magyar nyelvi fájlt itt a hajunkra kenhetjük. Szerencsére azért nem irodalmi angolról van szó, el tud benne navigálni az ember, és mivel minden lépésnél maximum 5 lehetőségünk van, így kikövetkeztethető, hogy miről van szó. Egy kicsit egyszerűbb dolgunk van, ha valamilyen speciális eszközre konvertálunk (iPhone, mobil, hajszárító), mert ezekhez előre beállított tulajdonságokat kapunk.

A program egyik nagy előnye, hogy nem szorítkozik az audiot-audiora, videot-videora alapelvre, így könnyen ki tudjuk szedni a videokból a hang sávot. A programban van minimális szintű video vágó is, konkrétan a film elejéből és végéből csíphetünk le kis darabokat, illetve a fényesség, tónus és más hasonló beállításokkal tehetjük teljesen nézhetetlenné a videonkat.  

 

A program elméletileg képes a valami miatt( pl.:megszakadt letöltés) sérült fájljainkat is olvashatóvá tenni, de ezt a képességét megfelelő alapanyag hiányában nem tudtam kipróbálni. A kezelőfelületen helyrepofozó gomb nincsen, a program wiki-jében nem is utalnak erre a funkcióra, de higgyünk benne, hogy van ilyen is.

Feketeleves, de hígul

Bugok márpedig vannak. A program varázslója elég jól navigál minket a beállítások tengerében, és próbálja is szűkíteni a lehetőségeinket, hogy ne válasszunk ki valami hülyeséget. Ennek ellenére sikerült összeomlásba kergetni a MediaCoder-t, és egy egyszerű mp3 konvertálásánál is csak a hibaüzenet köszönt vissza. Azt azonban hozzá kell tenni, hogy ezek után már figyelve is arra, hogy ésszerű beállításokkal fusson neki a program a műveletnek, már minden simán ment.

Ezek a hibák még betudhatóak annak, hogy a program még csak a 0.7-es verziószámnál jár, remélhetőleg a későbbiekben tökéletesedik a rendszer.

MediaCoder A konvertáló?

Mint láthattuk a program elég sok formátumot ismer, a kezelése a varázslónak köszönhetően nem túl bonyolult, ráadásul a használata teljesen ingyenes, szóval semmi sem tántoríthat el tőle, hogy először ehhez nyúljunk, ha valamilyen média fájlt más formában szeretnénk látni.

MediaCoder Letöltés   

2 komment

Címkék: windows szoftver ingyenes multimédia magyarul beszélő

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr961396526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Appmodell Szoftverfejlesztés · http://szoftverfejlesztes.appmodell.com 2016.05.13. 16:06:05

Sziasztok, ügyviteli rendszerről (appmodell.com) lehet ide (nem ehhez a cikkhez persze) feltölteni leírást, esetleg beküldeni?
süti beállítások módosítása