Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Kicsi és csúnya, de szeretjük - mp3DirectCut

2009.09.04. 15:10 Prím Letöltés

Ingyenes, magyar nyelvű mp3 szerkesztő program, alap funkciókkal.  A szoftver képes egyszerre több fájl átalakítására is.

Mikor csak ki akarunk vágni valamit egy zeneszámból vagy halkítanánk rajta, akkor tűnik fel, hogy nem olyan egyszerű egy kis tudású, ingyenes szerkesztő programot találni. A programozók a fellelhető alkalmazásokba minél több mindent gyömöszölnének, melyekhez grafikus kártyákat megizzasztó látványvilágot társítanak, pedig az ember csak a fél perces csendet szeretné eltüntetni a zenéjéből. Ilyen megközelítésből az mp3DirectCut kifejezetten jól vizsgázik, hiszen bűn ronda, az egyes menüpontokra kattintva pedig nem kell órákig olvasgatnunk, hogy végigérjünk.

 

Mit sütsz...

A program az mp3, mp2, mpa, mus fájlokat kezeli. A wav támogatás hiánya különösen fájó, hiszen így csak tömörítettből tömörített fájlba menthetünk, ami nem mindig hozza az elvárt eredményt. Ez sajnos komoly hibának róható fel, még egy ilyen fapados terméknél is.

...sós húst

Az mp3DirectCut használata pofon egyszerű. Kijelöljük a buherálni szánt részt, aztán az adott funkcióra kattintva már indul is a menet. A grafikus felületen nincsen jobb klikk, hogy azzal ügyködjünk, csak a menüből tudjuk elővarázsolni a funkciókat. Az a kevés gomb, ami helyet kapott a képernyőn viszont bőven elég szinte mindenre. 

Ha egyszerűen csak ki akarunk vágni valami, akkor ki kell jelölnünk a kérdéses részt, majd a Vág gombra kattintva az örök vadászmezőkre küldeni. Elhelyezhetünk a fájlokban szerkesztési pontokat, melyek mentén a későbbiekben alkothatunk. Ezek a számoktól független cue fájlokba kerülnek, így csak pontok elhelyezésével nem rontunk el semmit, viszont csak módosítás mentes zenéknél működik a rendszer, hiszen nem mindegy, hogy a 49. másodpercnél lévő jelölő mire mutat.

Természetesen a kivágáson kívül is sikerült még egy-két funkciót belepakolni a programba, ezek: hangerő szabályozása, normalizás, áttünés készítése, szünetek felderítése. Ráadásul ezeket egyszerre több fájlon is alkalmazhatjuk, így például egy túl hangos albumot könnyedén a másik 13256 számunkhoz hasonló hangerejűvé alakíthatunk. 

Miért ezt?

Mert a legeldugottabb funkciója sincsen túlbonyolítva, magyarul is tud, az erőforrás igény szót pedig csak hallomásból ismeri.   

 

mp3DirectCut Letöltés

   

2 komment

Címkék: windows zene szoftver ingyenes

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr371360060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ada Rod 2014.03.01. 10:06:53

Annyira egyszerű, hogy ilyen bonyolultan használható programmal még életemben nem találkoztam. Használhatatlan pl. arra, hogy több darabra vágjak egy fájlt.

demobacsi 2014.04.20. 22:08:28

@Ada Rod:
Én ezzel a pr.-al szoktam a nekem egybe küldött ( 1db.nagy fájl ) albumokat számokra bontani,nagyon könnyedén.Kicsivel nehezebb,ha élő,pl.koncertalbumról van szó,amikor is a számok közti szünetet nem találja a pr.De ez is könnyedén megoldható !
süti beállítások módosítása