Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Netről netre céges oldal - Webwizard

2009.09.03. 17:29 Prím Letöltés

Online weboldal létrehozó alkalmazás, mellyel egy sablont testre szabva hozhatjuk létre honlapunkat. A rendszer 30 napig ingyenesen használható.

Egy céges weboldal létrehozása komoly terhet jelenthet egy vállalkozás költségvetésében. Az ezen való spórolás nem csak szerényebb külcsínt, hanem komoly használatbeli problémákat okozhat, ami komoly presztizs veszteséget jelenthet. Ezt a problémát oldhatja meg az eWorld Hungary Kft. Webwizard nevű szolgáltatása. (Mondjuk jobb nevet is kitalálhattak volna, mert ezzel nehéz lesz a keresőkben első helyre kerülni.)

A rendszer lényege, hogy adott egy oldal sablon, melyet egy webes kezelőfelületen keresztül igényeink szerint alakíthatunk. Ehhez kapcsolódnak extra szolgáltatások, mint kapcsolatfelvételi űrlap beillesztése, dokumentumtár, galéria kezelő. Felárért még webáruház is létrehozható, így oldalunk az információszolgáltatás szintjén is túlléphet.

 

Tovább után megnézzük, hogy pontosan min módosíthatunk és mire lehet jó ez.

A készülő oldal felépítése nincsen túlbonyolítva, amit jelen esetben előnyként kell elkönyvelnünk. Az oldal tetején egy nagy méretű fejléc kapott helyet, míg bal oldalon a menüt alakíthatjuk ki. A két elem által határolt területen pedig oldalunk effektív tartalma fog megjelenni. A fejléc lecserélése nem túl bonyolult folyamat, csak egy 960 pixel széles képet kell feltöltenünk. Sajnos ennek az elemnek az esztétikán kívül más szerepe nincsen, így rá kattintva nem jutunk vissza a főoldalra, ami azért komoly hibának tekinthető. Menüket egy szint mélységig tudunk készíteni, így búcsút mondhatunk álmaink gépek/kerti gépek/alacsony növényzet/fűnyírók kategóriatengerének. 

Az egyes menük tartalmának kialakítás (sem) túl nagy ördöngösség. Egy szövegszerkesztőre hajazó mezőbe kell beírnunk a szövegeket, melyeket a jól megszokott módon formázhatunk is. Feltöltött képeinket drag&drop módszerrel beilleszthetjük, szóval tényleg nem túl embert próbáló a kezelés.  Itt van lehetőségünk kapcsolatfelvételi űrlap, galéria illetve dokumentumtár beillesztésére. Ezek is nagyon könnyen az oldalba ágyazhatóak, ráadásul jól is néznek ki. Egyedüli problémát az jelenthet, hogy sorrendjüket nem tudjuk megváltoztatni, de remélhetőleg ez nem okoz gondot sem az oldal készítőinek, sem látogatóinak. 

Az eddig említett hibák egy problémára vezethetőek vissza. Az egyszerű és könnyen kezelhető felületen nincsen lehetőségünk a honlap kódjába való belekotorászásra. A fejlesztők a honlapjukon biztosítják róla az érdeklődőket, hogy igény szerint személyre szabhatóbb a sablon, de mégiscsak egyszerűbb lenne, ha legalább a lehetőség adott lenne. (Annak ellenére is, hogy a felhasználók nagy része nem is alkalmazná ezt a funkciót.)

Megpróbáljam?

A WebWizard segítségével könnyen létrehozhatjuk és kezelhetjük weboldalunkat, ráadásul a keresőoptimalizálás szempontjából fontos meta-adatokat is megadhatjuk, így oldalunk letisztult és könnyen elérhető lesz. A felsorolt problémák a komolyabb felhasználás esetén jelenthetnek gondot, de a fejlesztőkkel egyeztetve ezeket is át tudjuk hidalni. Ha a honlappal az a célunk, hogy megtalálhatóak legyünk az interneten és minél több információt megosszunk magunkról, akkor ez a rendszer tökéletes lehet. Ha termékeinket online is szeretnénk árulni, akkor sokkal inkább meg kell fontolnunk, hogy egy nem személyre szabott rendszert szeretnénk alkalmazni ehhez a kényes feladathoz vagy több pénzt feláldozva saját igényeinkhez hangolt szolgáltatásra fizetünk be.

Az alap funkciók kipróbálásra bőven elegendő a 30 nap, így nyugodtan tegyünk egy próbát, hátha arany tojást tojó tyúkra lelünk. 

WebWizard

Szólj hozzá!

Címkék: windows linux web munkaasztal macos x

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr921358139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása