Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Ingyenes biztonsági őr - avast! Home Edition

2009.08.29. 16:32 Prím Letöltés

Az egyik legkedveltebb ingyenes vírusirtó, mely más védelmi funkciókat is ellát. Méltó alternatívája a fizetős vetélytársaknak.

Mivel egyesek úgy szeretnék bizonyítani programozói tudásukat és/vagy illetéktelenül információkhoz jutni mások számítógépéről, hogy különböző vicces programokat/kódokat írnak, ezért a mezei felhasználóknak olyan szoftvereket kell használniuk, melyekkel ezeket kivédik. Persze lehet mondani, hogy én nem járok olyan oldalakra, ahonnan ilyeneket kaphatnék, nem töltök le Jessica Biel képernyővédőket, de be kell látni, hogy a végzet egyszer mindenkit elér(, még a Mac és Linux felhasználókat is).

Ehhez kapcsolódóan a vírusirtó fejlesztők elég jól meg tudják szedni magukat, mivel a számítógép biztonsága mindent megér. Szerencsére több ingyenes megoldással is találkozhatunk, ezek közül az egyik legkedveltebb az avast!.

 

A programnak több változta is van, valamelyikért fizetni is kell, de mi a költséghatékonyság keretében az ingyenes(Home) verziót vesszük górcső alá. Ennek használatba vételéhez regisztrálnunk kell a honlapon, és aztán ezt évente megújítanunk.

Install után alapbeállításokkal el is indul a program. Ekkor minden védelmi szint a normál fokozaton van, melyet feltornázhatunk magasra is, ekkor minden funkció él. Emellett személyre is szabhatjuk a beállításokat, így egyes elemeket kikapcsolhatunk, míg mások aktívak maradhatnak.

A programban által, a klasszikus vírus irtás mellett, kínált szolgáltatások:

- Azonnali üzenetküldés

- Hálózat védelem

- Internet levél (POP, SMTP, IMAP, Hírek(NNTP))

- Outlook/Exchange

- P2P( pl.: Kazaa, DC++, Bittorrent)

- Web védelem

Ezen kívül még helyet kapott a programban egy Vírus Helyreállító Adatbázis(VRDB) is, ami nevével ellentétben nem a meghibásodott vírusainkat hozza rendbe, hanem adatbázist készít fájljainkról, melyeket fertőzés esetén visszaállíthatunk az eredeti állapotba. Az adatbázis 3 hetente frissül és lehetséges, hogy egy fájlnak több változata is elérhető, így az egy hónappal korábbi állapotot is visszanyerhetjük. A szolgáltatás a számítógép üresjáratában illetve a képernyőkímélő alatt futhat, így nem lassítja rendszerünket munka közben.

Amúgy is a legnagyobb kifogás a vírusirtókkal szemben az szokott lenni, hogy visszafogják a számítógép teljesítményét. A teszt gépen érezhetően megnőtt a bootolási idő, és alap beállításokon, a VRDB-t is bekapcsolva tartva több mint 100Mb memóriáról kell lemondanunk, amit azért jobb helyeken is le lehetne költeni.  

   

Miért pont ezt?

A program ingyenes, ráadásul rendszeresen frissül, nem kell amiatt izgulni, hogy a következő update nem megy fel a tört verzióra, ráadásul a 64bit-es rendszereken is elmuzsikál. Szóval érdemes használni, ha nincsen legális, fizetős alternatívánk. 

avast! Home Edition Letöltés

Szólj hozzá!

Címkék: windows linux szoftver biztonság vírus ingyenes magyarul beszélő macos x

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr151346618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása