Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Te milyen bőrben chatelsz? - Windows Live Messenger testreszabása

2009.08.12. 15:24 Prím Letöltés

A Windows Live Messenger  közismert, rövid és hibás elnevezéssel: MSN) skinezhetőségének lehetőségeit vizsgáljuk mind a 8.5-ös mind a 9.0-ás esetén. Túllépünk azon, hogy Helly Kitty-s vagy Super Mario-s témára állítjuk be a csevegő programot.

Ha egy programot gyakran használunk, akkor szeretjük, ha az kinézetében is  illeszkedik az ízlésünkhöz. A felhasználói felület teljes "átszínezésére", skinjének cseréjére több szoftver is lehetőséget nyújt, ehhez kapcsolódóan a hivatalos oldalról általában zsákszámra lehet letölteni az ilyen tartalmakat. De mi van akkor, ha az egyik skin megtetszik, de mi a lila vonalak helyett szívesebben látnánk szürkét, a lejátszó ikonokat kisebbre vennénk, a playlist hátterét megváltoztatnánk. Ritkán fordul elő, hogy egy skinből több változat is készül, így ha nincsen kedvünk átnyálazni a nagy Skinkészítő könyvet vagy 800 fórum oldalon átverekedni magunkkat, akkor be kell érnünk ilyen öszvér megoldásokkal.  

Szerencsére a Windows Messengere az egyszerű felület cserén túl is kínál lehetőségeket. Tovább után megnézzük mennyire tudunk belebarmolni a Microsoft üdvöskéjébe.

A skinezhetőség egyik alap feltétele, hogy telepítsük az MSN-t jelentősen felturbózó Messsenger Plus!-t.  Itt a Beállítások és lehetőségek menüpontban először a vízszintes fülek közül válasszuk ki a Testreszabás!-t, majd a függőleges menüből a Témák-at. Innen elérhetjük a Plus! skin gyűjteményét, ahol N+1 bőr közül választhatunk. Ezek általában egy témát dolgoznak fel, a screenshot-on látható Messengert fogjuk mi is viszont látni a képernyőnkön. A korábban beharangozott személyre szabható skinek is itt bújnak meg, szerencsére semmi sem utal rá, hogy ők különlegesek lennének:) 

Először a 8.5-ös verzióhoz elérhető skinek közül nézünk meg kettőt. Az Aurora Live Messenger és Windows Aero Messenger sokban hasonlítanak egymásra, így egy kalap alatt át is vehetjük, hogy miért olyan különlegesek. A téma kiválasztása után a Plus! menüjében bökjünk a Téma Beállításai gombra, majd szoktassuk a szemünket a vártál nagyobb menühöz. A görgethető menükben az egyes grafikai elemeket állíthatjuk kedvünk szerint. Van itt minden, mint a búcsúban, a fő felület, gombok, csevegő ablak fejléce, kereső, kezelő szervek, állapot jelzők, a kis msn figurák, a megjelenített kép keretének színe!  mind-mind állítható, és nem 2 lehetőség közül választhatunk. Ebből következik az egyik hátrány is, mivel nincsen előnézet, vagy kis index képek, így csak a nevek alapján tudunk választani nekünk szimpatikus sémát, vagy pedig végigpróbáljuk az összes esetet.

A skinek testre szabása nem zárul be annyival, hogy a grafikai elemekből választunk. A kevésbé fontos gombok közül többet is eltüntethetünk a kezelőfelületről(játékra invitálás, Live Space, megosztási mappák, szinte bármi) , és új elemek is gazdagíthatják programunkat. "Természetesen" többnél meg is határozhatjuk, hogy hova kerüljön az adott kezelő szerv.

Mint a felsorolásokból is kiderült, komoly erőfeszítéseket kell tennünk, ha az átalakítások után olyan felületet szeretnénk találni, mint a miénk.

Az új 9-es MSN már alap a Windows Plus! nélkül is több lehetőséget biztosít az egyénieskedésre, mint az előző verzió, de ezektől nem fogunk hanyatt esni. A fejlécben változtatható kép inkább tekinthető parasztvakításnak, mint komoly újításnak. Szerencsére a Plus! telepítése javít a helyzetünkön. A skin gyűjtemény még nem dúskál az új verzióval kompatibilis kinézetekben, ráadásul ezek nagy része egy sémás illetve maximum 4 féle háttérből válogathatunk. Azért vannak üdítő kivételek, a Windows Seven Skin Windows Seven Skin és a My Live Messenger My Live Messenger már bőven kínál választási lehetőséget. Viszont a nagy szabadság ki is merül a hátterek beállításában, a korábbi verziónál megismert 2-3 oszlopnyi ki-be kapcsolható opciónak itt nyoma sincsen. Előny viszont, hogy itt már megjelentek a kis képek a választott grafikai elemről, így tudjuk, hogy mi vár minket az újraindítás után.

Summa

Ha szeretnénk elmerülni a Messenger testreszabásában akkor feltétlenül maradjunk meg a 8.5-ös verzió mellett, ennél sokkal több lehetőségünk van, hogy kiéljük magunkat, ráadásul a használata is szimpatikusabb, mint az újjobbstabilabbtrendibbhasznosfunkciókkalgazdagított változatnak. Ha mégis kitartanánk a 9-es MSN mellett, akkor egy szimpatikusabb felületet kapunk, már ami a skinezést illeti, de lehetőségeink behatároltattak lesznek.

Bárhogy is döntötök, A Messenger Plus! -ra feltétlenül szükség  lesz, szóval álljatok neki letölteni.

Messenger Plus! Letöltés

 

Szólj hozzá!

Címkék: windows szoftver ingyenes iroda fejtágítás

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr451305248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása