Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

De én nem ezzel szeretném megnyitni!

2009.08.01. 14:31 Prím Letöltés

Rövid útmutató az alapértelmezett program be- illetve visszaállításáról.

Az újonnan települő programok egyik jó szokása, hogy az általuk kezelt fájlokhoz szeretik hozzá rendelni magukat, úgy hogy a duplaklikk után már ők nyíljanak meg. Ez néha hasznos lehet, de általában idegesítő, ha 3 percig tart míg meg tudunk nézni egy képet, mert a csili-vili, 100 plug-in-es képszerkesztő ennyi idő alatt szedi össze magát. 

Tovább után azt nézzük meg, hogy hogyan állíthatjuk be, hogy melyik program nyissa meg fájljainkat.

 

1) Keressük meg azt a fájlt, amit módosítanánk, jobb klikk, majd társítás és program választása. Itt a listából is választhatunk programot, de ha itt nem találnánk a megfelelőt, akkor a Tallózás segítségével bármilyen programot kijelölhetünk. "Az ilyen fájlok megnyitás mindig a kijelölt programmal történjen" dobozt bepipálva, és az OK gombra kattintva már kész is vagyunk.

2) Ha több fájlon is szeretnénk módosítani, akkor egyszerűbb lehet, ha inkább ezt a módszert alkalmazzuk. Nyissuk meg a Sajátgépet, majd az Eszközök között válasszuk a Mappa Beállításait. Itt a Fájltípusok fül mögött megtalálhatjuk az összes kiterjesztést, sőt még annál is többet, például az audio Cd lejátszást. A többiek kategória tagjait nem módosíthatjuk, ellenben a fájlkiterjesztésekbe belekontárkodhatunk. Ehhez csak ki kell választani az egyik sort, majd a Módosítás gombra kattintani, ahol a a korábban látottakhoz hasonló menüt kapunk, csak itt nincsenek ajánlott szoftverek. Innen már ismert az eljárás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jó mulatást a rendszer rendberakásához;)

Szólj hozzá!

Címkék: windows fejtágítás

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr791275652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása