Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Pakolás nélkül keresés - Visual CD

2009.07.29. 13:00 Prím Letöltés

Ingyenes CD katalógus készítő program, gyors működéssel és több hasznos funkcióval. Röviden: KÖTELEZŐ LETÖLTENI!

 

Megrögzött archiválók, lemez fetisiszták eszköze  lehet ez program, mellyel könnyen kereshetünk kiterjedt optikai meghajtó gyűjteményünkben, úgy hogy a DVD-olvasó tálcájához hozzá sem kell nyúlnunk.

Mivel a program gyakorlati haszna mindenki számára tiszta lehet, akinek már van Képek 5 vagy Filmek 13 feliratú lemeze, így bele is vágnék a használatba.

 

Miután beraktunk egy lemezt a New menüponttal hozhatunk hozzá létre katalógust. A forrás kijelölése és a cél mappa meghatározása után óvatosan kattintsunk az options gombra, majd a lehetőségek gyors felmérése után töröljük le az elégedett vigyort a képünkről. Ebből a kis ablakból kiderül, hogy a program a tömörített fájlokon belül is képes keresni és a rejtett mappák sem jelentenek gondot. A fájlok meta adatainak figyelése nagy előny lehet, különösen zenék esetén, míg a képek könnyebb kereshetőségét kicsinyített változatuk megjelenítése könnyítheti. (Egy 226 képet tartalmazó lemez kisképekkel hizlalt katalógus fájlja 389KB lett, és a generálás is szempillantásokban volt mérhető.)

HA kész vagyunk lemezeink katalógusával, akkor érdemes őket nagyobb kategóriákba sorolni. Erre használjuk a Favourites menüt. Például az Utazások/Külföld/Szomszéd országok besorolással megkímélhetjük magunkat, hogy az összes képekkel tömött katalógus fájlunkat át kelljen néznie a programnak.

Ezzel a kis felvezetéssel át is kanyarodhatunk a keresésre. Először ki kell jelölnünk, hogy mely fájlokban(=lemezeken) follyon a kutakodás. Itt a kedvencekből válogatva könnyen összerakhatjuk a potenciális fájlok listáját, amit akár le is menthetünk. Kereshetünk konkrét szóra vagy csak bizonyos szintű egyezésre is, szűkíthetjük a kört fájltípus, méret, dátum szerint is. A kapott eredményeket meg is őrizhetjük az utókornak a save list ikonra kattintva.

Ezek lennének az alap funkciók, de ezeken túl még számos más lehetőségünk is van a programban. A CD-inken lévő zenékből playlistet készíthetünk, úgy hogy azokat be sem kell raknunk a számítógépbe.(Természetesen a lejátszáshoz már szükségünk lesz a lemezekre.) Lehetőség van mu3 és pls fájlok létrehozására.

Ha katalógusainkat más formában szeretnénk tartani, akkor a Batch Export funkciót használjuk, amivel txt, rtf, csv, html fájlokat hozhatunk létre, egyszerre átalakítva több vcc fájlt is.

Az Extras menüpont alatt fájl és fotó átnevezővel, darabolóval, index kép készítővel találkozhatunk és helyet kapott egy egyforma fájlokat kereső alkalmazás is. A Duplicate Files Finder tartalom, név illetve méret alapján is tud keresni, így könnyen kiszúrhatjuk a lemezünket feleslegesen terhelő tartalmakat.

Végül ha a sors másik számítógéphez sodorna minket, akkor sem kell elhagynunk kedvenc lemez katalógus programunkat, mert a Build Visual CD Portable gombra kattintva install nélkül futó alkalmazássá alakíthatjuk a szoftvert, integrálva a Favouritesben található katalógusokat is.

Utolsó szó jogán

A programmal annyi kifogásunk lehet, hogy csak angolul érhető el, de különben minden igényünket kielégíti, így használjuk egészséggel.

 

 Visual CD Letöltés

1 komment

Címkék: windows zene ingyenes portable lemezkezelő

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr321274933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fidesz=mszp 2014.11.15. 18:58:58

Jó progi. Egyszerű kezelni és valóban felismer mindent. Én is csak ajánlani tudom
süti beállítások módosítása