Prím Letöltés

Nincs megjeleníthető elem

Prím hírek

Nincs megjeleníthető elem

Prím Letöltés

A Prím Letöltés (letoltes.com) az egyik legnépszerűbb és legkorábbi magyar szoftver portál. A hozzá kapcsolódó blog célja, hogy bonckés alá vegye az ott elérhető izgalmasabb programokat, és az olvasókkal közösen megvitassa a letöltéssel, mint népszerű tevékenységgel kapcsolatos mindenféle tapasztalatokat.

Facebook - Prím Letöltés

Facebook - Prím Online

Üzenj nekünk!

Programot ajánlanál, szeretnéd ha valamiről írnánk, te írnál tesztet? Itt lehetőség, csak kattints.

Utolsó kommentek

Ide nekem azonnal - Flashget

2009.07.24. 14:20 Prím Letöltés

Ingyenesen hozzáférhető letöltésvezérlő program, mely integrálható böngészőnkbe. eMule és torrent fájlok kezelésére is képes. Több szálon képes letölteni így jelentősen gyorsítva a sebességet.

 

Verziók tengerében

A szoftver gyártójának weboldaláról az 1.9.6-os a legfrissebb letölthető verzió, de a fórumban több topic is foglalkozik a 2-es és 3-as változatokkal is. Oldalunkon elérhető a 2.0-ás változat, ami kevesebb funkcióval rendelkezik, mint a klasszikus 1-es, így inkább utóbbival foglalkozunk.

Kezdés előtt

A program installálása során felajánlja, hogy alapértelmezett letöltés vezérlő lesz, amit érdemes elfogadni. Amennyiben Firefoxot használunk, akkor szükségünk lesz Flashgot nevű kiegészítésre, ami integrálja a programot a letöltő menübe. Ha mindezekkel megvagyunk, akkor neki is eshetünk a program használatának.

Lebegő ikonok és más furcsaságok - Használat

Install után feltűnhet, hogy egy átlátszó Flashget ikon jelenik meg a képernyőnkön, aminek a funkciója kezdetben kérdéses lehet. Bal klikkre elindul a program, jobb kattintásra pedig egy helyi menüt kapunk a legfontosabb beállításokkal. Kérdezhetnénk, hogy ez mire jó, egészen addig, míg egy határozott mozdulattal bele nem húzunk valami letölthetőt a logoba. Ennek hatására ugyanis elindul a letöltés. Persze 1-1 fájl esetén ennek nem sok értelme van, de ha egy oldalon több mirror vagy fájl van, akkor egyszerűbb behúzni őket és már indulhat is a letöltés.

 

Vagyis indulna, de valami égi hatás miatt csak bután áll és nem történik semmi. A kezdeti értetlenkedés után érdemes elnézni a Tools->Options->Schedule/Events menüpontba, ahol azt állíthatjuk be, hogy mikor induljanak és álljanak le letöltéseink. Hasznos feature, de nem túl szerencsés, hogy alap állapotban él a korlátozás.

Ha már a Options menüben vagyunk, akkor nézzünk körbe, hogy még mit állíthatunk be. Connection fül alatt állíthatjuk be az internetünk sebességét, mely a letöltés sebességére lehet hatással, de természetesen kézzel is átállítható. Az Anti-Virus ikonra kattintva összebarátkoztathatjuk a vírusírtónkat a FlashGettel. Protocol alatt az FTP és HTML letöltések beállításait finomhangolhatjuk, míg a torrentekhez tartozó opciókat a BT ikonon túl találjuk, az eMule-t pedig meglepő módon az eMule fülnél.

A Tools menü egyik kardinális pontja a Speed Limit Mode. Ennek három állása van: Unlimitied, Automatic és Manual. Első esetben búcsút mondhatunk a letöltés melletti böngészésnek, mert a Flashget megpróbál minden bitet kisajtolni a sávszélességünkből, Automatic módban minden alkalmazásnak biztosít elegendő sebességet, így dolgozhatunk letöltés mellett is, míg Manual módban egy kis csúszkán állíthatjuk, hogy hány kilobitet szánunk erre a tevékenységre.

A Download Rules menüpont alatt szabályokat adhatunk meg arra vonatkozóan, hogy bizonyos oldalról érkező vagy kiterjesztésű fájlokat mely kategóriába kerüljenek, így semmi akadálya sincsen, hogy a letoltes.prim.hu-ról érkező fájlokat automatikusan a Hasznos Programok kategóriába rakjuk:)

A FlashGet egyik figyelemre méltó eszköze a Site Explorer, mely akkor lehet hasznos, ha FTP vagy HTTP szerverekről töltünk le több fájlt, mert így böngészhetünk egy Intézőhöz hasonló rendszerben.

 

Summa summarum

A FlashGet egy kifejezetten hasznos program, ami nagyban megkönnyítheti a letöltéseinket, akkor is ha csak 1-1 fájlról van szó, de akkor is ha mi vagyunk a környék szoftverbázisa.

 

FlashGet Letöltés

Szólj hozzá!

Címkék: windows szoftver ingyenes letöltő

A bejegyzés trackback címe:

https://letoltes.blog.hu/api/trackback/id/tr41265991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása